donderdag, 20. maart 2008 - 20:59

Lichtmastreclames met LED-verlichting

Assen

Het komende jaar komen overal in Assen lichtmastreclames met LED-verlichting. Assen is daarmee een voorloper in Nederland. Aan de Weiersstraat is inmiddels een proefmodel geplaatst; een lichtbak met de slogan ‘LED’s save energy’. LED is de afkorting het Engelse Light Emitting Diode. Het BV Nationaal Publiciteitsbureau (NPB) in Haarlem heeft de lichtbakken ontwikkeld.

De voordelen van de nieuwe lichtmastreclames zijn ten opzichte van de huidige verlichting aanzienlijk. LED reclames leveren een besparing op van 64 watt per reclame-uiting. Doordat LED een ander soort licht is, wordt lichtvervuiling tegengegaan. Bovendien heeft LED verlichting met 50.000 brand uren, een langere levensduur en vragen ze weinig tussentijds onderhoud. Hiermee is LED verlichting duurzamer dan de huidige verlichting.

In april wordt een start gemaakt met het vervangen van de huidige reclames Over een jaar moet de stad grotendeels voorzien zijn van lichtmastreclames met LED-verlichting. Momenteel hangen er 60 lichtmastreclames in Assen. Dit kan uitgebreid tot maximaal 100. Reclames van de huidige adverteerders worden kosteloos vervangen. Nieuwe adverteerders betalen de tarieven die ook nu gelden voor reclames met TL-verlichting.
Provincie:
Tag(s):