dinsdag, 3. februari 2009 - 12:28

Autodieven slaan hun slag bij garage-bedrijven

Leerdam

Afgelopen weekend is tussen zaterdag 31 januari 17.00 en maandagmorgen 2 februari 08.00 uur ingebroken in twee garagebedrijven.

Bij een garagebedrijf aan de Constructiestraat is een rolluik geforceerd, waarna men binnen kon komen. Gestolen zijn een witte Volkswagen Transporter, een laptop computer, velgen, winterbanden en een startaccu. Ook heeft men geprobeerd de kluis te forceren. Dit is echter niet gelukt. Wel raakte de kluis beschadigd.

Bij een garagebedrijf aan de Energieweg heeft men het slot van het toegangshek geforceerd. Daardoor kon men op het opslagterrein komen. Nadat ook de uitrijdbeveiliging werd verwijderd kon men 6 Volkswagens Transporter, die nog niet op kenteken stonden, stelen. Ook werden van 6 andere bestelauto’s de kentekenplaten gestolen. Vermoedelijk heeft men die op de gestolen bestelauto’s aangebracht. Tevens werden uit een aantal voertuigen de accu’s gestolen.

Door personeel van de unit forensische opsporing is een sporenonderzoek verricht. De politie heeft de inbraken in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):