donderdag, 19. februari 2009 - 11:01 Update: 07-09-2018 10:52

Kredietcrisis niet van invloed op carnaval

Roermond

Tijdens de komende caranaval zullen de feestvierders in het zuiden van het land net zoveel geld uitgeven als vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van Koninklijke Horeca Nederland dat werd uitgevoerd in de zuidelijke provincies. Gemiddeld geeft een carnavalsvierder ruim 140 euro uit aan eten en drinken. Dat is voor ruim tweederde van de ondervraagden gelijk aan vorig jaar, 11,2% geeft aan meer uit te geven dan vorig jaar, zo blijkt uit de enquete. Maastricht en Oeteldonk (Den Bosch) zijn de populairste carnavalssteden.

Om de carnaval door te komen is een biertje voor 81,3% van de mannen en 40,4% van de vrouwen het meest favoriet. Daarnaast zijn wijn en frisdrank populair. Als avondeten wordt een frietje het vaakst gegeten door de carnavalsvierders.

De meeste carnavalsvierders geven aan op zondag te gaan stappen (78,9%) gevolgd door de zaterdag (70,4%) en maandag (61,5%). Tevens geeft tweederde van de ondervraagden aan carnaval te vieren omdat het traditie is. Vooral om gezellig met vrienden te zijn (85,3%), maar ook omdat het leuk is nieuwe mensen te ontmoeten (59%). "Even alles los laten" wordt ook aangegeven door 60,9% van de ondervraagden als reden om carnaval te vieren.

Haringhappen op aswoensdag wordt nog maar door 21,3% van ondervraagden gedaan. Iets minder dan 7% van de vierders gaat ook daadwerkelijk vasten na carnaval.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):