zondag, 11. september 2011 - 21:12

Bewoonster door harde wind getroffen boerderij gewond

De bewoonster van een boerderij aan de Zouwendijk in Ameide is zaterdag licht gewond geraakt, nadat de harde wind het dak van haar woning vernielde. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Dit gebeurde rond 22.00 uur toen een zware bui de Alblasserwaard overtrok. De windstoot vernielde het dak van de boerderij en veroorzaakte een grote ravage. De bewoonster liep alleen een pijnlijke hiel op en hoefde niet naar het ziekenhuis.

De hevige regen en de harde wind hebben zaterdagavond voor meer schade gezorgd in het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Het ging vooral om afgewaaide takken, omgewaaide bomen en een klein aantal beschadigde auto’s.

Concert afgeblazen
Het Lingehavenconcert aan de Kriekenmarkt werd in verband met het naderende slechte weer in eerste instantie ingekort en uiteindelijk om 21.50 uur afgeblazen. Het publiek wist het terrein probleemloos te verlaten.

Feesttent
Een uur eerder dreigde een feesttent in Ottoland weg te waaien door de wind. Op het terrein van een voetbalvereniging aan de Bloklandsekade was op dat moment in de tent een feest aan de gang.

Binnen korte tijd begon het hard te regenen, te bliksemen en te waaien. Een deel van de paar honderd bezoekers wist te voorkomen dat de tent wegwaaide door aan touwen, palen en het tentzeil te gaan hangen.

In opdracht van de hulpdiensten werd de tent ontruimd. Niemand raakte voor zover bekend gewond. Nadat de gasten het slechte weer afwachtten, kon het feest rond 23.00 uur weer worden voorgezet.
Provincie:
Tag(s):