donderdag, 14. april 2011 - 16:02 Update: 07-09-2018 13:19

Hennepkwekerij ontdekt na brand in Assen

Assen

Donderdagmorgen even na 06.00 uur werd er door een passant brand gemeld aan de Dr A.F. Phillipsweg in Assen. In een bedrijfsverzamelgebouw was brand uitgebroken. Doordat er een behoorlijke rookontwikkeling was werd er een minuut later al opgeschaald naar middelbrand.

Bij aankomst van de brandweer werd er al snel toegang verschaft tot het gebouw. De brandweer trof bij binnenkomst op de bovenverdieping een kwekerij aan. In deze kwekerij was brand uitgebroken. Doordat de bovenverdieping helemaal volgebouwd was met planten was het voor de brandweer moeilijk de vuurhaard te bereiken. Om toch bij de vuurhaard te komen werd een gedeelte uit het dak gezaagd.

Na ongeveer twee uur kon de brandweer beginnen met inpakken. De politie kon vervolgens beginnen met het onderzoek naar de kwekerij. Ook de burgemeester kwam zich nog even op de hoogte laten brengen van de situatie.

De politie heeft ongeveer 700 planten aangetroffen op beide verdiepingen. De Gemeente Assen is in samenwerking met de politie nog geruime tijd bezig geweest met het ontmantelen van de kwekerij.
De exacte oorzaak van de brand is niet bekend maar waarschijnlijk is de brand ontstaan door deze kwekerij. Het elektriciteit werd illegaal afgetapt en is door Enexis afgesloten. Mocht de brand enkele uren eerder zijn ontstaan was de schade niet te overzien geweest.

Verschillende aangrenzende panden hebben rook en waterschade opgelopen. Stichting Salvage zal hun begeleiden met de herstelwerkzaamheden. De politie doet onderzoek naar de huurder.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: