dinsdag, 27. september 2011 - 9:12 Update: 08-07-2014 0:56

'kwartiertje zonlicht verhoogt immuunsysteem'

Een kwartiertje per dag met gezicht en armen in de zon rond 12 uur of regelmatig onder de zonnebank met het hele lichaam zonder te verbranden. Het levert niet alleen voldoende Vitamine D op, maar blijkt ook een ferme oppepper te zijn voor je gehele immuunsysteem. Tot deze conclusie kwamen Australische wetenschappers.

Het aantal wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van zonlicht op het lichaam is de afgelopen jaren internationaal toegenomen. Hieruit blijkt steeds vaker dat de zon veel meer doet dan alleen de - voor de gezondheid - zo belangrijke Vitamine D aan te maken. Een studie uitgevoerd door de onder meer wetenschappers van de universiteit van Perth zette alle bestaande onderzoeken naar UV effecten op de gezondheid van de mens op een rij. Zij concluderen dat gematigde UV blootstelling met name een sterk stimulerend effect hebben op het menselijke immuunsysteem.

Het menselijke immuunsysteem kan vooral in de maanden met de 'r' een oppepper gebruiken. Het is van groot belang in de bestrijding van veel voorkomende infectie ziekten zoals griep en verkoudheid. In de herfst en winter is de zon te zwak en bedekken we ons lichaam met kleding tegen de temperatuur.

In de studie wordt er verder op gewezen dat gematigde blootstelling aan ultraviolet licht van groot belang is bij het voorkomen van Psoriasis, MS en Astma.
Categorie:
Tag(s):