vrijdag, 15. juli 2011 - 15:15

Overvallenteam houdt 5 verdachten aan voor woningoverval

Haarlem

Nadat een 58-jarige Haarlemse op 10 juni j.l. in haar woning aan de aan de Godfried van Bouillonstraat is overvallen, is het overvallenteam van politie Kennemerland met een groot onderzoek begonnen.

Onderzoek door Overvallenteam

Gedurende dit onderzoek zijn door rechercheurs van het overvallenteam vijf verdachten aangehouden en hebben meerdere huiszoekingen plaatsgevonden.

De vijf verdachten zijn vier mannen en een vrouw, in de leeftijd van 21 t/m 30 jaar, afkomstig uit Beverwijk, Velsen-Noord, IJmuiden en Haarlem. Twee van de mannen, een 21-jarige Haarlemmer en een 30-jarige man zonder vaste woonplaats, worden verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval en zij zitten nog vast.

Op 21 juni j.l. werd dit tweetal eveneens aangehouden op verdenking van een woninginbraak in Velserbroek. De vrouw en de overige twee mannelijke verdachten zijn inmiddels heengezonden, maar zij worden nog wel verdacht van heling van de goederen die zijn buitgemaakt bij de overval op de 58-jarige Haarlemse. Het onderzoek wordt door het overvallenteam voortgezet.

Overval woning

Op vrijdagochtend 10 juni j.l. even na 06.30 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen dat er zojuist een vrouw was overvallen in haar woning aan de Godfried van Bouillonstraat.

Op de locatie troffen agenten de hevig geschrokken 58-jarige vrouw aan in de woning van buurtbewoners. De vrouw was even daarvoor thuis opgestaan, toen zij een man aantrof in haar huis die haar bedreigde en waardevolle spullen eiste. De man is er met een aantal persoonlijke bezittingen vandoor gegaan in onbekende richting.

Mensen die mogelijk iets opvallends gezien of gehoord hebben van het incident kunnen hun informatie doorgeven aan het Overvallenteam van politie Kennemerland. Zij zijn te bereiken via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Ook informatie van een eerder tijdstip of van de dagen voor het incident kan waardevol zijn voor de politie in haar onderzoek.
Provincie:
Tag(s):