maandag, 19. november 2012 - 12:40 Update: 08-07-2014 0:44

Je weet straks hoe laat je sterft

Amerikaanse wetenschappers hebben een variant van een gen ontdekt die de biologische klok van het lichaam regelt, deze kan zelfs het tijdstip van de dag voorspellen waarop je zal sterven.

Het gen werd bij toeval ontdekt tijdens het onderzoek naar de ontwikkeling van ziekten als Parkinson en Alzheimer, zo bericht een Belgische krant.

Van 1.200 gezonde 65-jarigen werd het slaappatroon onderzocht. Daar ontdekte men een molecule in de nabijheid van een bepaald gen. In de basis hiervan zit ofwel adenine (A) of guanine (G).

Zo kwam naar voren dat wanneer iemand twee maal zoveel adenine (A) had, gemiddeld een uur vroeger wakker dan iemand met twee keer zoveel guanine (G). AG's ontwaken perfect in het midden van de twee andere types. Iemand met AA of AG overlijdt gemiddeld net voor 11 's ochtends. Een persoon met GG heeft de neiging om net voor 18.00 uur te sterven, aldus de onderzoekers.

Volgens de onderzoekers is men met het ontdekken van het gen beter in staat het tijdstip te voorspellen van acute medische gebeurtenissen als een beroerte en een hartaanval. Het is dus straks mogelijk medicatie op het juiste tijdstip af te stemmen.
Categorie:
Tag(s):