maandag, 27. februari 2012 - 7:47 Update: 12-09-2018 22:15

Supermarktconcern Ahold neemt Bol.com over voor € 350 miljoen

Utrecht

Supermarktconcern Ahold heeft internetwinkel Bol.com van Cyrte en NPM Capital voor € 350 miljoen overgenomen. Dat maakt het concern maandag bekend.

Met de overname wil Ahold de klantenbinding versterken, het aanbod verbreden en de geografische positie uitbreiden.

Bol.com is de meest bezochte retail website in Nederland met 3,4 miljoen actieve klanten en een netto omzet van € 355 miljoen in 2011. Het biedt een breed assortiment producten in verschillende non-food categorieën zoals boeken, entertainment, electronica en speelgoed. Van alle Nederlanders die in 2011 een artikel online kochten, is circa de helft al klant bij bol.com. Vorig jaar kochten zij er in totaal meer dan 17 miljoen artikelen.

Volgens bestuursvoorzitter Dick Boer biedt Bol.com Ahold:'het platform, de schaal en de expertise die we nodig hebben om onze groei in online retailing te versnellen'. 'De operationele kracht in non-food van bol.com zal leiden tot een aanzienlijke uitbreiding van onze online aanwezigheid, naast het bestaande aanbod van albert.nl. Gezamenlijk zullen we klanten nog meer keuze, gemak en voordeel kunnen bieden', aldus de Boer.

Ahold meldt dat bol.com in Utrecht gevestigd zal blijven en het bestaande managementteam zal behouden.

Categorie:
Provincie: