donderdag, 27. juni 2013 - 16:35 Update: 03-07-2014 0:55

Onderzoek naar dood Rini van Setten nagenoeg afgerond

Foto van politieauto's met afzetlint | JPF - Archief
Foto: JPF - Archief
Bergambacht

Het onderzoek naar de dood van Rini van Setten is nagenoeg afgerond. Het lichaam van Rini van Setten werd op 8 februari gevonden langs de Lekdijk-West in Bergambacht. Hij bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. Onderzoek wijst uit dat hij in Den Haag om het leven is gebracht.

In totaal zijn er zes aanhoudingen verricht in deze zaak. Op dit moment zitten er nog drie mannen van 32 jaar uit Den Haag vast. Alle verdachten hebben een verklaring afgelegd. Eén van de verdachten heeft bekend het slachtoffer door het hoofd te hebben geschoten. Hij verklaart dat dit een ongeluk was, naar deze verklaring wordt nader onderzoek gedaan. Vier andere verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. Een 58-jarige man die ook in dit onderzoek werd aangehouden, wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de dood.

De geruchten dat het slachtoffer zou zijn gemarteld voor zijn dood en dat zijn lichaam verminkt is, kloppen niet. Hij is door één schot door het hoofd om het leven gekomen. In verband met het lopende onderzoek en het feit dat de verdachten nog gehoord moesten worden, is dit niet eerder ontkracht.

 

 
Provincie:
Tag(s):