donderdag, 4. september 2014 - 17:26 Update: 04-09-2014 22:06

Eerste hulp Maasstad Ziekenhuis weer open na incident met bijtende stof

Rotterdam

In het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is donderdagmiddag een arts onwel geworden nadat een patiënt binnen kwam met brandwonden. Een deel van het ziekenhuis werd afgesloten.

Glastex
De Spoedeisende Hulp van het Maasstad Ziekenhuis is inmiddels met goedkeuring van de brandweer Rotterdam-Rijnmond weer open. Vanmiddag besloot de brandweer om een gedeelte van de Spoedeisende Hulp te sluiten nadat een patiënt was binnengebracht die een gevaarlijke stof over zich heen had gekregen. De patiënt heeft brandwonden opgelopen. Inmiddels is duidelijk dat het om de schadelijke stof glastex gaat.

Glastex is een zeer sterk werkend, geconcentreerd zuur reinigingsmiddel voor glas. De man kreeg de stof tijdens werkzaamheden over zich heen. Hij ging zich eerst thuis douchen in Zwijndrecht en besloot daarna naar het ziekenhuis te rijden. De damp die de stof veroorzaakt kan ervoor zorgen dat mensen onwel raken. De behandelend arts kreeg daardoor lichte ademhalingsproblemen.

De brandweer heeft daarop besloten om een deel van de Spoedeisende Hulp af te sluiten, aangezien niet direct duidelijk was om welke schadelijke stof het ging. Ook bij de man thuis in Zwijndrecht werd het gebied afgezet door de politie. Na onderzoek door de brandweer in Zwijndrecht bleek de situatie daar veilig.

De gedeeltelijke ontruiming van de Spoedeisende Hulp is goed verlopen. Ambulances en omliggende ziekenhuizen zijn tijdelijk gevraagd om patiënten van het Maasstad Ziekenhuis op te vangen. De patiëntenzorg in het Maasstad Ziekenhuis is niet in het geding geweest en is nu weer normaal toegankelijk.