zondag, 15. november 2015 - 17:48 Update: 16-11-2015 9:43

Ontsnapte panda Diergaarde Blijdorp gevonden in boom

Ontsnapte kleine rode panda Diergaarde Blijdorp weer terecht
Foto: Diergaarde Blijdorp
Rotterdam

De kleine panda die zondagochtend kans zag te ontsnappen uit zijn nieuwe verblijf in Diergaarde Blijdorp is weer terecht. Dit heeft het dierenpark zondagmiddag bekendgemaakt.

'De verzorgers vonden hem in de omgeving van zijn verblijf in een boom. Ze konden hem vrij snel vangen en houden hem nu even achter de schermen. De panda heeft verder niets overgehouden aan zijn avontuur', aldus het dierenpark. Blijdorp is blij dat hij weer terecht is en bedankt alle mensen die hebben meegeleefd en naar hem uitgekeken.

Treinverkeer stilgelegd

Vanmorgen ontsnapte de kleine panda. Vanwege een melding dat de panda gezien zou zijn op het spoor werd het treinverkeer korte tijd stilgelegd maar de panda werd niet aangetroffen. Hoe de panda is ontsnapt, is niet bekend. Het zijn doorgaans schuwe dieren die mensen niet zullen opzoeken.

Nieuw verblijf

De panda’s hebben deze week een nieuw verblijf in gebruik genomen. Het verblijf is een stuk groter dan het vorige onderkomen en ingericht met Aziatische planten en hoge bomen. Panda’s verblijven het liefst hoog in de bomen en ze eten vooral bamboe. De kleine panda wordt ook wel rode panda genoemd vanwege zijn roodbruine vacht