maandag, 29. februari 2016 - 14:35 Update: 29-02-2016 14:38

Auto-inbraak neemt toe in de wintermaanden

 Auto-inbraak neemt toe in de wintermaanden
Foto: Archief EHF
Enschede

De wintermaanden zijn een geliefde periode voor dieven om een inbraak te plegen in je auto. Gedurende de wintermaanden is er sprake van een toename van maar liefst 20 procent.

Doordat het overdag korter licht is, kunnen autodieven rustiger te werk gaan. Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland zijn de provincies waar tijdens de meeste auto-inbraken worden gepleegd. In Friesland en Zeeland is het aantal auto-inbraken het laagst. 

Wat kun jij doen om een eventuele auto-inbraak te voorkomen? Wij geven je graag een aantal tips. 

Laat geen spullen achter

Haal altijd alle kostbaarheden uit je auto. Alleen het verstoppen van de kostbaarheden is niet voldoende. Moderne autodieven beschikken namelijk over moderne apparatuur om navigatiesystemen en autoradio's op te sporen. Naast apparatuur is het ook belangrijk om belangrijke documenten van bijvoorbeeld je werk niet in je auto achter te laten.

Doe je auto altijd op slot

Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om altijd je auto op slot te doen. Dat geldt ook als je eventjes weg bent. Juist die korte momenten zijn voor dieven ideaal om in te breken in je auto. 

Veilig parkeren

Parkeer je auto altijd op een veilige plek. Dit kan bijvoorbeeld een zichtbare plek zijn in een woonwijk. Dit is ook verstandig als je voor langere tijd een parkeerplek zoekt. Een openbare parkeerplaats is vaak aantrekkelijk voor autodieven om in te breken. Wordt er toch bij je ingebroken? Doe dan altijd aangifte bij de politie en laat je autoruit herstellen bij een glasreparateur. 

Auto verkopen?

Overweeg jij je auto op korte termijn te verkopen? Kijk dan eens op ikwilvanmijnautoaf.nl. Hier kun je op een snelle wijze je auto verkopen. Dit is al mogelijk in 1 dag. Zonder verplichting ontvang je een bod en helemaal gratis! Ideaal als je in de winter je auto wilt verkopen en op zoek bent naar een nieuw exemplaar.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):