donderdag, 3. december 2015 - 21:08 Update: 03-12-2015 21:29

Electronicabedrijf Thales in Hengelo schrapt 200 banen

Electronicabedrijf Thales in Hengelo schrapt 200 banen
Foto: Thales
Hengelo

Electronicabedrijf Thales Nederland in Hengelo gaat 200 banen schrappen als gevolg van de omstandigheden ten gevolge van uitstel van investeringen in de markt voor marineschepen. Dit heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

De instabiliteit aan de grenzen van Europa in combinatie met de lage olieprijs leidt tot tijdelijk uitstel van investering in kapitaalintensieve trajecten voor marineschepen. Strategische investeringen worden op de lange baan geschoven of verdrongen door uitgaven van meer urgente aard. In de contracten die wel worden getekend, is een belangrijke rol weggelegd voor nationale overheden.

Uitblijven opdrachten

Door het uitblijven van opdrachten zal het aantal medewerkers in Hengelo met 200 worden teruggebracht waarvan een gedeelte tijdelijk en een gedeelte structureel. Thales beoogt deze reductie zonder gedwongen ontslagen te realiseren door extra ondersteuning in te richten voor interne mobiliteit binnen Thales, tijdelijke collegiale doorleen aan andere hightech bedrijven en een vertrekstimuleringsregeling.

Gerben Edelijn, CEO van Thales Nederland: “Wij hebben ons de afgelopen jaren ingespannen het beste talent aan te trekken en te behouden. Ook in de huidige situatie zullen we dit actief blijven doen zowel binnen de Thales groep als met de vele partijen waarmee we samenwerken in Nederland. Wij verwachten dat de noodzaak tot inkrimping van tijdelijke aard is en hebben voor een aanpak gekozen die past in deze tijd.”

Naast deze ontwikkelingen werkt Thales Hengelo aan een meer integrale marktbenadering waarbij de synergiën tussen hardware, software en services worden versterkt. Thales heeft in Nederland de afgelopen jaren een groei doorgemaakt in het safety en security domein met haar technologie in de transport, communicatie, cybersecurity, monitoring en services markt. De relatief sterke groei in deze nieuwe activiteiten is nog onvoldoende om de huidige terugval op de markt voor nieuwe marineschepen te compenseren.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):