dinsdag, 8. december 2015 - 8:27 Update: 08-12-2015 9:00

Record verkoop brom- en snorfietsen

Verkoop brom- en snorfietsen in de lift
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Bunnik

De verkoop van nieuwe snorfietsen is dit jaar tot en met november met 2,2 procent gestegen ten opzichte van de eerste elf maanden van vorig jaar, tot een totaal van 44.949.

Bijna een op de tien (4.263) daarvan is elektrisch aangedreven, zo blijkt uit de cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie. Het aantal nieuwe bromfietsen steeg dit jaar met 12,3 procent tot 15.396.

In november werden 21 procent meer nieuwe bromfietsen (1.262) en ruim 13 procent meer nieuwe snorfietsen (2.387) verkocht dan in november vorig jaar. De cijfers tonen aan dat de moderne snorfiets nadrukkelijk voorziet in een mobiliteitsbehoefte, aangezien het ook voornamelijk 30-plussers zijn die deze voertuigen tegenwoordig aanschaffen. Deze doelgroep gebruikt de snorfiets bijna dagelijks en vaak in plaats van de auto, voor woon-werkverkeer en voor efficiënte verplaatsingen in stedelijke gebieden.

De elektrische variant heeft een actieradius tot wel honderd kilometer en volstaat daarmee ruimschoots voor dagelijks gebruik. Ook de nieuwste generatie van technisch hoogstaande elektrische fietsen wordt onder de categorie snorfiets geregistreerd en is voorzien van een blauwe kentekenplaat.

Categorie:
Provincie: