donderdag, 10. december 2015 - 9:14 Update: 10-12-2015 9:15

Werknemers van VDL Nedcar in Born leggen werk neer

Werknemers van VDL Nedcar in Born leggen werk neer
Foto: Archief FBF.nl
Born

Werknemers van VDL Nedcar in Born leggen het werk neer op 11 december. Tijdens de staking van FNV Metaal en CNV Vakmensen kunnen zij eindelijk tijd met hun gezin doorbrengen en werk met privé combineren. Honderden stakers van VDL Nedcar gaan samen met de kerstman een inzamelingsactie in kerstsfeer houden.

De opbrengsten van de actie komen ten goede aan Serious Request, de actie van 3FM die dit jaar in Heerlen het glazen huis neerzet.

Voor een fatsoenlijke cao

De metaalwerkers staken voor een fatsoenlijke cao Metalektro, met daarin een hoger loon, meer zeggenschap over hun werktijden en maatregelen om gezond het pensioen te halen. FNV-bestuurder Petra Bolster: ‘De opbrengsten van de inzamelingsactie gaan naar Serious Request. De werkgevers in de metaal gunnen hun mensen misschien niet een opleiding en persoonlijke ontwikkeling, wij gunnen dat anderen wel.’

Metalektrobedrijven

Loes Bezemer-Videler, bestuurder CNV Vakmensen bij Nedcar: ‘De werkgevers hebben het eindbod van tafel gehaald, maar daarmee hebben we nog geen nieuwe cao. De werknemers van Nedcar scharen zich nu bij de lange rij van metalektrobedrijven die hiervoor in actie komen. En daar gaan we mee door tot er een nieuwe cao ligt, met afspraken over scholing, meer zeggenschap over werktijden en een goede loonsverhoging.’

De stakingen bij VDL Nedcar maken deel uit van een reeks acties en stakingen in de metaal. Sinds het voorjaar zijn al meer dan 30.000 stakingsdagen geteld. Ook in december en in het nieuwe jaar staan stakingen van FNV Metaal en CNV Vakmensen gepland. De acties gaan net zolang door, tot er een fatsoenlijke cao is afgesloten.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):