woensdag, 13. januari 2016 - 11:56 Update: 13-01-2016 12:45

Airbnb schrapt huizen die te vaak verhuurd worden van site

Airbnb schrapt huizen die te vaak verhuurd worden van site
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De huizenverhuursite Airbnb heeft eind december minstens 170 Amsterdamse advertenties verwijderd omdat de verhuurder zich niet aan de regels zouden houden.

Dat schrijft de Volkskrant woensdag na rondgang langs individuele gebruikers en sleutelbureautjes, die huizen van particulieren op Airbnb verhuren. Officieel mogen de verhuurders slechts 60 dagen per jaar anderen tegen betaling in hun huis laten slapen, maar sommigen kregen veel meer logees. Airbnb stuurde de verhuurders begin december een mail waarin ze schreven dat hun advertentie per 23 december zou worden verwijderd. Dit vanwege het feit dat ze niet de 'authentieke reiservaringen' bieden die Airbnb-gasten zoeken, zo schrijft de krant. De verhuurderssite schrijft ook dat het deze beslissing heeft genomen op basis van 'een opeenstapeling van elementen die niet overeenkomen met hun regels'.

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam laat aan de krant weten dat het om appartementen gaat  die 'in de ogen van Airbnb overduidelijk fungeren als illegaal hotel'. De gemeente probeerde Airbnb al langer over te halen iets te doen.aan huisjesmelkers die appartementen opkopen en permanent aan toeristen verhuren. In Amsterdam mag een woning officieel niet langer dan zestig dagen per jaar verhuurd worden aan niet meer dan vier toeristen tegelijk.. De Volkskrant berichtte al eerder dat de Amsterdammers deze regel massaal naast zich neer legden.

Categorie:
Provincie: