maandag, 18. januari 2016 - 9:58 Update: 18-01-2016 10:03

Nederland helpt Ebola-gebieden met herstel economie

Nederland helpt Ebola-gebieden met herstel economie
Foto: Archief FBF.nl
Zoetermeer

Nederland helpt landen die vorig jaar door Ebola getroffen werden om de logistieke infrastructuur van hun economie opnieuw op te bouwen. Nederlandse experts trainen Afrikaanse logistiek managers en douaneambtenaren. Ook legt ons land handelscontacten met bedrijven in de regio.

Verladersorganisatie EVO, exportvereniging Fenedex, kenniscentrum STC-NESTRA en adviesbureau PBLQ reizen vandaag in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar West-Afrika om te inventariseren welke behoeften er in de diverse landen bestaat op het gebied van de logistiek en douaneprocessen.

Logistiek

Nu de Ebolacrisis zo goed als voorbij is, proberen Sierra Leone, Guinee en Liberia hun economieën nieuw leven in te blazen. De organisaties willen deze landen helpen bij het verbeteren van hun logistieke en douaneprocessen – essentiële schakels om een economie concurrerend te maken. De organisaties trainen logistiek personeel om logistieke processen zo efficiënter mogelijk te maken. Douanepersoneel krijgt trainingen om de logistieke ketens te optimaliseren.

Handel

Om de handelsrelaties tussen Nederland en Sierra Leone, Guinee en Liberia te verbeteren, vragen de organisaties bedrijven die met deze landen willen ex- of importeren, contact opnemen met EVO of Fenedex. Deze bedrijven kunnen dan later dit voorjaar deelnemen aan een kennismakingsbijeenkomst in Nederland met vertegenwoordigers uit West-Afrika.

Categorie: