vrijdag, 22. januari 2016 - 8:47 Update: 22-01-2016 8:48

9.300 extra banen dankzij buitenlandse investeringen in Nederland

9.300 extra banen dankzij buitenlandse investeringen in Nederland
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

300 buitenlandse bedrijven als Tesla en easyJet hebben vorig jaar samen 1,87 miljard euro geïnvesteerd in Nederland. Samen zorgden deze bedrijven voor 9.300 extra Nederlandse banen.

De investeringen zijn binnengehaald door de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en verschillende regionale partners. Afgelopen jaar bundelden zij hun krachten onder de noemer Invest in Holland. De NFIA is, als agentschap van het Ministerie van Economische Zaken, verantwoordelijk voor 7.779 banen.

Minister Kamp van Economische Zaken: ‘In 2015 zorgden buitenlandse bedrijven voor duizenden extra banen in Nederland. Dit bevestigt opnieuw dat we investeerders iets te bieden hebben. Nederlanders zijn hoogopgeleid, we hebben een uitstekende infrastructuur en onze digitale snelwegen behoren tot de wereldtop. Deze investeringen zijn belangrijk, ze versterken onze economie en helpen veel mensen aan werk. Daarom is het goed dat de NFIA zich samen met de regionale partners heeft versterkt en zich ook de komende jaren blijft inzetten voor nieuwe Nederlandse banen.’

Categorie:
Provincie:
Tag(s):