maandag, 1. februari 2016 - 8:15 Update: 01-02-2016 8:16

FNV: Trek beleggingen terug uit fondsen als Sun Capital

Foto van vlag FNV | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De FNV wil dat pensioenfondsen hun beleggingen in private equity-fondsen als Sun Capital terugtrekken. De financiële belangen van het soort fondsen als Sun Capital gaan ten koste van werknemers van de bedrijven waarin het private equity-fonds belegt.

Dat schrijft de FNV in een brief aan diverse pensioenfondsen waarvan bij de FNV bekend is dat zij pensioengeld beleggen in Sun Capital.

“De FNV wil niet meer dat pensioengeld wordt gebruikt om dit soort private equity-fondsen te financieren die ten koste van werknemers van bedrijven winst willen maken . Pensioengeld moet gebruikt worden voor een goed pensioen en niet op deze manier”, zegt FNV-bestuurder Gijs van Dijk. “Kijk naar V&D, waar een schatrijk fonds als Sun Capital werknemers eerst vroeg een loonoffer te brengen om de boel overeind te houden, om daarna hun handen er vanaf te trekken. Dat soort strategieën keuren wij af en wij vragen de pensioenfondsen dat ook te doen.”

De FNV voert al jaren een beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen en wil dit de komende jaren nog verder aanscherpen. Alle FNV-bestuurders die zitting hebben in pensioenfondsen is daarom gevraagd om nog eens goed te kijken of ook hun fonds beleggingen heeft in soortgelijke private equity-fondsen als Sun Capital.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):