woensdag, 10. februari 2016 - 12:38 Update: 10-02-2016 13:27

'Transportsector had goed jaar in 2015'

'Transportsector had goed jaar in 2015'
Foto: Archief FBF.nl
Zoetermeer

Ondernemers in de Transportsector zijn over het algemeen positief over het afgelopen jaar.

In 2014 werd en herstel in de sector vastgesteld die vorig jaar voorzichtig doorzette. Dit is de conclusie van Transport en Logistiek Nederland (TLN). op basis van haar conjunctuurenquête, zo melden verschillende media woensdag.

De Nederlandse transportsector heeft het afgelopen jaar kunnen profiteren van een aantrekkende economie. Vooral verhuizers, maar ook dieren- en bloemenvervoerders  deden het goed. In de transportsector nam zowel de bedrijvigheid als de omzet toe. De winst nam minder sterk toe, mar bereikte volgens TLN toch het hoogste niveau in vijf jaar.

Maar driekwart van de ondernemers is nog wel ontevreden over de prijzen , die nog ver achterblijven bij de volume- en omzetgroei. En de ontwikkelingen rondom duurzaamheid, digitalisering en de arbeidsmarkt flinke investeringen vergen om de sterke positide  van Nederland als logistiekland te kunnen handhaven. Maar transporterend Nederland ziet 2016 met vertrouwen tegemoet. De overgrote meerderheid rekent op een jaar dat minstens zo goed wordt als 2015.

Categorie:
Provincie: