donderdag, 11. februari 2016 - 8:39

Mobiel bellen goedkoper, vast bellen duurder

De prijzen voor het gebruik van de mobiele telefoon zijn in vergelijking met januari 2010 met meer dan 20 procent gedaald. Het bellen met de analoge vaste lijn werd in diezelfde periode ruim 25 procent duurder. Dat meldt CBS. Sxc
Foto: SXC
Den Haag

De prijzen voor het gebruik van de mobiele telefoon zijn in vergelijking met januari 2010 met meer dan 20 procent gedaald. Het bellen met de analoge vaste lijn werd in diezelfde periode ruim 25 procent duurder. Dat meldt CBS.

Mobiel bellen werd in 2010 flink duurder. In dat jaar werd bij nieuwe abonnementen niet meer per seconde afgerekend. De beltijd werd afgerond naar boven op hele minuten. Langzamerhand is dat teruggedraaid en daalde de prijs weer. Ook de prijs voor het gebruik van internet op de mobiele telefoon is de laatste jaren in prijs gedaald.

Bellen met een analoge lijn 25 procent duurder

De prijzen voor het abonnement en het bellen via een analoge telefoonlijn veranderden nauwelijks in de periode van 2010 tot halverwege 2012. Daarna werden de prijzen jaarlijks in stappen verhoogd tot het huidige niveau, dat meer dan een kwart hoger ligt dan in 2010. In de loop van de tijd zijn veel mensen overgestapt naar een bundel, waarbij digitale vaste telefonie in een abonnement wordt gecombineerd met internettoegang en vaak ook met televisie. De prijzen voor dergelijke bundels zijn nu 9 procent hoger dan in 2010.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):