donderdag, 17. maart 2016 - 20:33 Update: 18-03-2016 12:12

Aantal bezoekers en omzet pretparken in 2015 fors gestegen

2015 was fantastisch jaar voor pretparken
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Voor de attractieparken was 2015 een heel goed jaar.

Bij alle leden van de Club van Elf, de organisatie die de grootste attractieparken vertegenwoordigt, is zowel het aantal bezoekers als het de omzet gestegen.

De Keukenhof draaide een heel goed seizoen, de Heineken Experience vestigde nieuwe records, Toverland had het hoogste aantal dagbezoekers ooit en de Efteling haalde met 4,7 miljoen bezoekers ook nog eens 40% meer buitenlandse bezoekers binnen dan het jaar ervoor. Voor de Efteling was de opening van de dive coaster Baron 1898 spectaculair en voor Toverland de Blitz Bahn. De theatershows waren bij Duinrell heel populair en er kwam ook dit jaar weer veel bezoekers af op de speciale Halloween dagen in Walibi.

Voor 2016 staan een aantal nieuwe projecten op het programma. Zo opent Walibi in maart de prachtige nieuwe achtbaan ‘Lost Gravity’, de Efteling haalt Pinokkio naar het beroemde Sprookjesbos, Ouwehands Dierenpark zal de langverwachte pandaberen verwelkomen en in april komt Duinrell met de nieuwe attractie Wild Wings.

Bij de Club van Elf zijn de volgende 20 grootste dagattracties in Nederland aangesloten: Apenheul, Attractie-& Vakantiepark Slagharen, Attractiepark Toverland, Avonturenpark Hellendoorn, Canal Company, Dierenpark Emmen, Duinrell, Efteling, Heineken Experience, Het Scheepvaartmuseum, Keukenhof, Koninklijke Burgers’ Zoo, Madame Tussauds Amsterdam, Madurodam, Ouwehands Dierenpark, Rijksmuseum, Walibi Holland, Diergaarde Blijdorp, Het Spoorwegmuseum, en Het Nederlands Openluchtmuseum.

Categorie:
Provincie: