donderdag, 31. maart 2016 - 12:01 Update: 31-03-2016 12:05

Meer dan 6 miljoen mensen hebben belastingaangifte 2015 gedaan

Meer dan 6 miljoen mensen hebben belastingaangifte 2015 gedaan
Foto: Archief EHF
Den Haag

In maart hebben tot nu toe meer dan 6 miljoen mensen aangifte inkomstenbelasting gedaan, waarvan ruim 270 duizend via de aangifte-app. Dit meldt het ministerie van Financiën donderdag.

Garantietermijn 

'Vandaag is officieel de laatste dag van de garantietermijn: mensen die voor 1 april aangifte doen krijgen gegarandeerd voor 1 juli bericht over hun aanslag. De Belastingdienst biedt die garantie nu ook voor mensen die hun aangifte indienen tot en met 4 april', aldus het ministerie. Staatssecretaris Wiebes: De aangifte loopt als een lier. De extra dagen zijn bedoeld als service. De garantietermijn loopt tot en met 4 april'.

De verwerking van de aangiften loopt voorspoedig. De Belastingdienst heeft beduidend meer aangiften ontvangen ten opzichte van de eerste maand vorig jaar. Toen deden circa 5,4 miljoen mensen voor 1 april aangifte.

De Belastingdienst stuurde toen circa 8,7 miljoen mensen voor 1 juli bericht. Ook dit jaar probeert de Belastingdienst de mensen die in de maand april nog aangifte doen in juni bericht te sturen. 

Categorie:
Provincie: