vrijdag, 15. april 2016 - 7:58

Beeld economie vrijwel stabiel

Beeld economie vrijwel stabiel
Den Haag

Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van CBS is in april iets minder dan in maart. Ook in de Conjunctuurklok van half april presteren de meeste indicatoren beter dan hun langjarige trend, meldt CBS.

De Conjunctuurklok is een hulpmiddel voor het bepalen van de stand en het verloop van de Nederlandse conjunctuur. In de conjunctuurklok komt vrijwel alle belangrijke economische informatie samen die CBS tijdens de afgelopen maand c.q. het afgelopen kwartaal heeft gepubliceerd.

Producenten positiever, consumenten negatiever

Het vertrouwen van de ondernemers in de industrie is in maart toegenomen. Producenten waren positiever over de productie in de komende drie maanden. Daarentegen waren ze minder positief over de orderportefeuille. Het oordeel over de voorraden gereed product veranderde nauwelijks.

Het vertrouwen van consumenten nam in maart voor de vierde maand op rij af. Dat komt vooral doordat consumenten negatiever oordelen over het economisch klimaat. De koopbereidheid verbeterde iets. Zowel het producenten- als het consumentenvertrouwen liggen echter boven hun langjarig gemiddelde.

Categorie:
Provincie: