dinsdag, 10. mei 2016 - 7:52

CBS: Productiegroei industrie valt terug

CBS: Productiegroei industrie valt terug
Foto: SXC
Den Haag

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in maart 0,3 procent hoger dan in maart 2015, maakt CBS bekend.

De groei is kleiner dan in de voorgaande maanden. De transportmiddelen- en voedingsmiddelenindustrie produceerden in maart aanzienlijk meer, de farmaceutische industrie aanzienlijk minder.

Productie transportmiddelen groeit opnieuw aanzienlijk

De productie van de transportmiddelenindustrie (auto’s, bussen en vrachtwagens) groeide met bijna 14 procent. Ook de productiegroei van de voedingsmiddelen-, de elektrische-apparaten- en de metaalproductenindustrie was groter dan gemiddeld. De productie van de farmaceutische, de machine-, de rubber en kunststof- en chemische industrie kromp daarentegen ten opzichte van maart 2015.

Vertrouwen ondernemers industrie op hoogste niveau in vijf jaar

CBS maakte een paar weken geleden bekend dat het vertrouwen van de industriële ondernemers in april opnieuw is toegenomen. Hun vertrouwen bereikte het hoogste niveau in vijf jaar en ligt ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar. Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand. 

Ook de industriële ondernemers in Duitsland waren in april positiever dan een maand eerder. Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. 

 

Categorie:
Provincie: