dinsdag, 10. mei 2016 - 12:57 Update: 10-05-2016 14:12

'Gouden tijden voor verkopers vakantiehuisjes'

Foto van vakantiepark | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Uit een rondgang van BNR-Radio langs verschillende makelaars in recreatiewoningen blijkt dat de verkopers van vakantiewoningen gouden tijden doormaken. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft de trend bevestigd.

Frank de Groot, directeur van vakantiemakelaar.nl ziet in de de eerste maanden van dit jaar zelfs een stijging van 35 procent in de verkoop ten opzichte van vorig jaar. Ook ziet hij dat de website veel vaker bezocht wordt en dat het aantal bezichtigingen  flink toeneemt.

De Groot zegt in het interview met BNR dat er vier soorten kopers zijn: 'particulieren voor eigen gebruik, particulieren die verhuren aan vrienden en kennissen, particuliere beleggers, en investeerders die zelf nooit naar de huisjes gaan en er geen binding mee hebben.'De laatste twee groepen zijn volgens hem het grootst.

Waar moeten mensen op letten als zij een vakantiehuis willen kopen? De Groot: 'Een goed gevoel bij het huis. Emotie is de belangrijkste factor om een recreatiewoning te kopen.'Daarnaast wijst De Groot erop dat mensen altijd naar de contractstructuur moeten kijken voordat ze tot de koop overgaan, ongeacht of het huisje voor privégebruik dan wel als investering is bedoeld. Dit geldt ook voor het rendement. De Groot tegen BNR: 'Als er rendement wordt geboden, ga dan na hoe reëel het rendement is. En het is belangrijk om goed op de parkkosten. te letten. De Groot: 'Je bent vaak nog extra kosten kwijt aan parkbijdrages, gas en elektra of zwembadbijdrages.'