donderdag, 9. juni 2016 - 12:30 Update: 09-06-2016 12:38

Dalende trend aantal faillissementen zet door

Dalende trend aantal faillissementen zet door
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De dalende trend voor wat betreft het aantal maandelijkse faillissementen zet door. Dit meldt het CBS donderdag.

'Het aantal failliet verklaarde bedrijven in mei 2016 is ten opzichte van de maan ervoor opnieuw gedaald. In mei 2016 zijn er 46 faillissementen minder uitgesproken dan in april. Vorige maand was de daling 9. De meeste faillissementen zijn opnieuw uitgesproken in de handel', aldus het CBS.

Dalende trend

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008. 

Vervolgens liep het aantal faillissementen zes maanden lang bijna onafgebroken op. Sinds maart daalt het aantal faillissementen echter weer. Vergeleken met augustus 2015 is het niveau nog iets hoger.

Meeste faillissementen in handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 379 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in mei 2016 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 80. 

Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 66. De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien zijn de meeste bedrijven failliet verklaard in de horeca.

Categorie:
Provincie: