dinsdag, 21. juni 2016 - 19:50 Update: 21-06-2016 20:12

Dirk Scheringa gaat met zijn bedrijf CS Factoring naar de beurs

 Dirk Scheringa gaat met zijn bedrijf CS Factoring naar de beurs
Foto: Archief bon
Alkmaar/Obdam

Dirk Scheringa gaat naar de beurs in Amsterdam met zijn bedrijf CS Factoring, via een zogeheten omgekeerde overname van de lege beurshuls Lavide. Dit heeft CS Factoring dinsdag bekendgemaakt.

Tussen Lavide en CS Factoring is inmiddels een overeenkomst op hoofdlijnen getekend. Het bedrijf van Scheringa, oprichter en voormalig topman van de in 2009 omgevallen DSB Bank, helpt groeiende bedrijven aan werkkapitaal door nieuwe facturen over te nemen. CS Factoring neemt tegelijkertijd het debiteurenbeheer op een professionele wijze uit handen.

Scheringa noemt de beursnotering belangrijk voor CS Factoring om verdere groei te realiseren. Zo moet het bijvoorbeeld een grotere naamsbekendheid veroorzaken. Zijn bedrijf boekte vorig jaar een omzet van iets meer dan 1,1 miljoen euro.
CS Factoring bereidt, ondanks dat dit niet vereist is, een prospectus voor om beleggers te voorzien van de juiste informatie.

De transactie wordt nog ter goedkeuring voorgelegd aan de aandeelhouders van Lavide. Het bestuur van Lavide zal na de omgekeerde overname bestaan uit Scheringa en de huidige topman van Lavide, Vincent Poorter. Overigens had Scheringa in 2014 al plannen om via de toen ook al lege beurshuls Lavide de gang naar het Damrak te maken. 

Categorie:
Provincie: