woensdag, 22. juni 2016 - 12:19 Update: 22-06-2016 17:12

Opnieuw staking piloten easyJet

Weer staking piloten easyJet
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Komende vrijdag zullen easyJet-piloten 24 uur het werk neerleggen.

De vakbond van de piloten heeft al aangekondigd dat de staking van 00.00 tot 23.59 uur zal duren. Mogelijk zal de staking van de budgetmaatschappij serieuze gevolgen hebben voor de passagiers.

Vorige week dinsdag hebben de piloten ook gestaakt, maar dat heeft niet geleid tot toenadering van de directie van de vliegtuigmaatschappij. Volgens de pilotenvakbond VNV is het daarom noodzakelijk dat er een hele dag gestaakt wordt. De in Amsterdam gestationeerde piloten hebben alleen een persoonlijk contract, maar willen graag een cao. Ze eisen meer rusttijd tussen de vluchten, een beter pensioen en doorbetaling bij ziekte.

Volgens de luchtvaartmaatschappij zal deze staking net als de vorige staking geen gevolg hebben voor de reizigers. EasyJet zal ook deze keer weer buitenlandse piloten inzetten. De pilotenvakbond vindt dat EasyJet zo probeert de staking te breken. Steven Verhagen, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), tegen de NOS: 'Daarom zijn wij genoodzaakt dit keer langer te staken.'

Categorie:
Tag(s):