zaterdag, 23. juli 2016 - 10:43

'Minder sterke stijging topinkomens'

'Minder sterke stijging topinkomens'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Na jaren van grote stijging van de topinkomens, lijkt het dat er door de ophef een matiging is doorgevoerd. De topinkomens zijn opnieuw gestegen, maar niet zo sterk als in eerdere jaren. Dit meldt de Volkskrant.

De beloning van een bestuursvoorzitter steeg gemiddeld 4,25 procent. Het vaste salaris steeg 2,1 procent met het jaar daarvoor. De Volkskrant deed onderzoek naar de inkomens van 123 beeldbepalende bedrijven en instellingen.

De bonussen die werden uitgedeeld stegen wel stevig. Met gemiddeld 12,7 procent kwam dit tot een gemiddelde van 325 duizend euro. Er waren ook negen uitschieters die bonussen kregen van meer dan een miljoen euro. Shell-topman Ben van Beurden spant de kroon met een bonus van 3,5 miljoen euro.

Er zijn wel grote verschillen te zien tussen het bedrijfsleven en de overige bedrijven. Terwijl de beloningen van beursgenoteerde bedrijven als Heineken, Randstad en ING explosief stegen, werden de beloningen van semipublieke en staatsgerelateerde bedrijven een stuk minder dan het jaar daarvoor. 

Categorie:
Provincie: