donderdag, 28. juli 2016 - 9:37 Update: 28-07-2016 9:38

'Vertrouwen industrie iets afgenomen'

Industrie produceert in september meer dan jaar eerder
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Het vertrouwen van producenten in de industrie is nauwelijks veranderd, maakt CBS bekend. De indicator van het producentenvertrouwen kwam in juli uit op 5,1. Dat is iets lager dan de 5,4 van juni, het hoogste niveau van het producentenvertrouwen in ruim 5 jaar. De meting heeft plaatsgevonden na het referendum over de EU in het VK.

Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand. De producenten in de hout- en bouwmaterialenindustrie zijn het meest positief. Het vertrouwen van de industriële producenten ligt ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (0,5). Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in januari 2008de hoogste waarde (9,4) en ruim een jaar later de laagste waarde (-23,5).

Ook Duitse producentenvertrouwen iets minder

Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. De industriële ondernemers in Duitsland waren in juli ook wat minder positief dan in juni. Het niveau van het Duitse vertrouwen is nog wel het op een na hoogste van dit jaar. De productie van de Duitse industrie was in mei 2016 een fractie lager dan in mei 2015.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):