vrijdag, 19. augustus 2016 - 21:36 Update: 19-08-2016 22:02

Werkgeversorganisatie AWVN pleit voor bonussen in plaats van loonsverhoging

Werkgeversorganisatie AWVN pleit voor bonussen in plaats van loonsverhoging
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De werkgeversorganisatie AWVN zou werknemers liever vaker een bonus geven in plaats van een structurele loonsverhoging.

Volgens AWVN kan er beter een bonus worden uitbetaald wanneer een bedrijf goede resultaten behaald. Dan zou het bedrijf meeprofiteren als als er goede resultaten behaald worden. En als he twat minder gaat, dan kunnen bedrijven makkelijker bonussen uitkeren dan structureel hogere lonen. Dit schrijft onder meer de de NOS vrijdag.

Dit zegt de werkgeversorganisatie in een reactie op de oproep van Klaas Knot van De Nederlandsche Bank, die al eerder stelde dat de economie baat zou hebben bij hogere lonen. Hogere lonen betekent ook meer koopkracht voor de consumenten. De Nederlandsche Bank vindt dat bedrijven meer loon hadden kunnen betalen. De lonen stegen nauwelijks mee met de winsten.

Volgens CNV profiteren niet alle werkenden van een bonussen. Vicevoorzitter Arend van Wijngaarden.tegen de NOS:'Met een bonuscultuur op de werkvloer doe je geen recht aan de inzet van al die mensen die gewoon naar vermogen hun werk goed willen doen.' Ook de vicevoorzitter van het FNV is niet enthousiast over het idee van de AWVN: 'Medewerkers zijn bij een bonus volledig overgeleverd aan de grillen van de werkgever. Dit plannetje van de AWVN is een verkapte poging om opnieuw voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten en getuigt van weinig respect voor de mensen die het werk doen.'

Categorie: