donderdag, 1. september 2016 - 18:11

ANWB: Filezwaarte in augustus stabiel

ANWB: Filezwaarte in augustus stabiel
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De filezwaarte in augustus is onveranderd in vergelijking met deze maand vorig jaar. Augustus is de maand met de minste files door de vakanties.

Meer binnenlands toerisme en een latere start van de schoolvakanties zorgden er wel voor dat het overdag aanmerkelijk drukker was dan vorig jaar. Het aantal files tijdens de daluren steeg met 20 procent in vergelijking met 2015.

Vooral tijdens een aantal zomerse dagen liep het aantal kilometers file fors op. Het mooie weer trok woensdagochtend 17 augustus veel zonaanbidders naar de kust. De meeste en langste strandfiles stonden richting de Zeeuwse kust op de A58, de N57 en de N59. Ook werd de Noordhollandse kust druk bezocht. Rond het middaguur stond er circa 170 kilometer file in ons land.

Op dinsdag 24 en woensdag 25 augustus stonden er dankzij het mooie weer opnieuw flinke files richting de kust en pretparken.

Weggebruikers in de regio Amsterdam stonden de afgelopen maand wel meer in de file dan vorig jaar. Niet alleen het strandverkeer maar ook de ingrijpende wegwerkzaamheden aan de A6 en A1 zorgden voor meer files en oponthoud.

Categorie:
Provincie: