donderdag, 22. september 2016 - 12:46 Update: 22-09-2016 13:33

Iets betere tijden voor drukkerijsector

Iets betere tijden voor drukkerijsector
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Uit een rapport van de ABN Amro blijt dat de omzet in de drukkerijbranche in de eerste helft van dit jaar weer een kleine plus vertoont van 1 procent.

Dit is het beste resultaat sinds 2007, zo meldt de NOS donderdag. Jarenlang ging het heel slecht in de drukkrijsector en gingen er veel bedrijven failliet. Vorig jaar daalde de verkopen zelfs nog met zeven procent.

De groei binnen de grafische sector is vooral te danken aan de internetdrukkerijen.  Deze drukkerijen beschikken over een zeer efficiënt productieproces waardoor zij opdrachten snel en tegen lage prijs kunnen uitvoeren. Er kan 24 uur per dag drukwerk worden besteld, dat vaak nog binnen een dat wordt afgeleverd ook. De internetdrukkerijen vormen nog maar een klein deel van de markt, maar zij winnen steeds meer terrein.

ABN Amro ziet vooral in die 'moderne' markt groeikansen. Maar dat de omzet in de sector niet meer daalt, betekent niet dat er ook een einde komt aan de daling van de werkgelegenheid. Door de automatisering zullen ook de komende tijd nog banen verdwijnen.

 

Categorie: