dinsdag, 18. oktober 2016 - 8:21 Update: 18-10-2016 9:51

Meer werklozen aan de slag. Kans op werk lager voor 50-plussers

50-Plussers komen maar moeilijk aan de bak
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Door de groeiende werkgelegenheid nemen de kansen om vanuit de WW weer aan de slag te komen toe.

Tweederde van de werklozen in de WW verruilt binnen een jaar de uitkering voor een baan. De verschillen per sector zijn echter groot. Werklozen uit de bouw, landbouw en uitzendkrachten komen het vaakst aan het werk, terwijl werklozen uit de financiële sector en het openbaar bestuur moeilijker werk vinden. Dit staat in het rapport Kansrijk uit de WW van UWV.

Er komen steeds meer WW’ers aan het werk. Van alle personen die in 2014 in de WW stroomden had 65% binnen een jaar een nieuwe baan. Twee jaar eerder, in 2012 was dit nog 60% Er zijn grote verschillen per sector: uitzendkrachten komen het vaakst binnen een jaar aan het werk (80%), personen uit de financiële dienstverlening (38%) het minst.

Kans op werk lager voor 50-plussers

Het onderzoek laat tenslotte zien dat WW’ers die uit een vast contract komen moeilijker aan de slag komen dan werkzoekenden die daarvoor een tijdelijke aanstelling of een uitzendcontract hadden. Ook blijkt uit het rapport dat de baankansen voor 50-plussers met een WW-uitkering lager zijn dan voor de andere leeftijdsgroepen. 42% van de 50-plussers met een WW-uitkering gaat binnen een jaar aan de slag. In de leeftijdsgroep 35-45 jaar ligt dit percentage op 63% en voor jongeren tot 25 jaar zelfs op 87%.

Categorie:
Tag(s):