woensdag, 26. oktober 2016 - 10:07 Update: 26-10-2016 10:11

Made by 020: mbo-studenten werken aan Amsterdamse uitdagingen

Made by 020: mbo-studenten werken aan Amsterdamse uitdagingen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Wethouder Onderwijs Simone Kukenheim heeft op maandag 24 oktober samen met studenten en werkgevers ‘Made by 020’ gelanceerd, het nieuwe talentenprogramma voor mbo-studenten. De komende drie maanden gaan zo’n dertig mbo’ers samen met het bedrijfsleven aan de slag met typisch Amsterdamse uitdagingen rondom cultuur, gelijke kansen en samenleven.

Netwerk onmisbaar voor een baan

Voor hbo-studenten zijn er al veel talentenprogramma’s, nu is er ook een talentenprogramma voor mbo’ers. Made by 020 helpt studenten om hun competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen, hun netwerk uit te breiden én om een verschil te maken in Amsterdam.
Wethouder Onderwijs Simone Kukenheim: “Amsterdamse mbo’ers staan bekend om hun creativiteit en ondernemerschap. De studenten weten dat je niet alleen leert binnen de muren van de school. Vaardigheden als netwerken en samenwerken kunnen echt het verschil maken. Allereerst voor henzelf en straks ook voor Amsterdamse bedrijven en voor de stad Amsterdam.”

Samenwerking met het bedrijfsleven

De eerste lichting gaat op zoek naar oplossingen voor twee concrete kwesties: hoe kunnen bewoners met psychische klachten beter aansluiting vinden bij buurtbewoners. En hoe kunnen Amsterdamse culturele instellingen de drempel voor jongeren tussen de 19 en de 25 jaar verlagen. De studenten gaan langs bij bedrijven in Amsterdam om informatie te verzamelen en tot de meest creatieve en innovatieve oplossing te komen. Zo komen de studenten en werkgevers met elkaar in contact. De projecten zijn samen met professionals uit het Amsterdamse bedrijfsleven opgezet. Verbonden werkgevers zijn onder meer Stedelijk Museum, Foam, Museumnacht, Unseen, het EYE Filmmuseum, HVO Querido, Nibud en Humanitas.

Amsterdamse MBO-Agenda

Made by 020 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam, in samenwerking met de mbo-instellingen vanuit de Amsterdamse MBO-Agenda. Dit is de gezamenlijke agenda, waarin de gemeente en mbo-instellingen inzetten op sterk middelbaar beroepsonderwijs. Onderwijs dat kwalitatief goed is, jongeren een succesvolle schoolloopbaan biedt en hen goed voorbereidt op de eisen van de arbeidsmarkt en samenleving.

In februari 2016 gaat de tweede lichting van Made by 020 van start. Meer weten? Kijk op www.madeby020.nl.

Categorie:
Provincie: