zondag, 30. oktober 2016 - 10:47 Update: 30-10-2016 14:05

'Uber werkt aan plan voor vliegende taxi'

Uber wil binnen tien jaar komen met vliegende taxi
Foto: BlikopNieuws.nl
Amsterdam

Taxidienst Uber wil over tien jaar mensen vervoeren met een een vliegende taxi.

Het bedrijf heeft plannen onthuld om de vliegende auto binnen tien jaar op de markt te brengen. Uber is niet de eerste firma die spreekt over vliegende auto's, maar het is wel de eerste keer dat zo'n groot bedrijf met een concreet plan komt. De waarde van het bedrijf wordt geschat op zo'n 45 miljard euro, waardoor het voorstel ook echt interessant wordt. Dit schrijft onder meer newsmonkey.be.

Stille helikopters

Het bouwen van zo'n vliegende taxi zou niet het grootste probleem zijn. daar zijn al meer bedrijven mee bezig. het moten geen auto's zijn zoals wij die kennen, maar stille helikopters die lijken op grote drones en die verticaal kunnen op stijgen. Echter de helikopters die kennen, zijn luid, vervuilend, onveilig en duur. Daarvoor moeten dus oplossingen bedacht worden. De elektrische helikopters moeten landigsplaatsen krijgen op daken van parkings of aan afritten van autosnelwegen. Uber wil dat de bediening van zo'n helikopter zo simpel mogelijk wordt, zodat er zoveel mogelijk piloten kunnen worden opgeleid.

Volgens Uber verliezen mensen in het verkeer nu veel tijd door files, vertraging in het openbaar vervoer of de omweg waarmee de bus naar je bestemming rijdt. Het bedrijf denkt dat de oplossing hiervoor in de lucht zit. Als forenzen straks gebruik kunnen maken van kleine vliegende voertuigen zal dat de overbelasting van wegen, en daarmee de uitstoot van schadelijke gassen, terugdringen.

Uber beschrijft de toekomstplannen in een white paper van 97 pagina’s, op Medium.com.