vrijdag, 16. december 2016 - 19:59 Update: 17-12-2016 12:00

Mogelijk honderden banen weg bij SNS Bank

SNS Bank schrapt mogelijk in de komende jaren honderden banen
Foto: Archief EHF
Utrecht

Weer banenverlies bij een grote Nederlandse bank. Nu bij de SNS Bank.

De bank verwacht in de komende vier jaar zo'n 800 à 900 van de 2400 voltijdsbanen te gaan schrappen. Dat er zoveel banen verdwijnen inde financiële sector heeft niet alleen te maken met de financiële crisis, maar ook met de technologische ontwikkelingen. Steeds meer mensen bankieren alleen nog maar via internet.

Maar door het schrappen van banen wil SNS bank ook zo'n 100 miljoen euro besparen. Dit heeft het moederbedrijf van onder meer SNS en ASN Bank vrijdag laten weten, zo melden verschillende media.

In de afgelopen tijd zijn er bij reorganisaties in het nederlandse banken- en verzekeringswezen al veel banen verloren gegaan. Donderdag liet verzekeraar Achmea nog weten dat het zo'n 2000 banen wil schrappen.

Het UVW had vorige maand slecht nieuws voor mensen die ontslagen zijn bij een bank of verzekeraar. het blijkt dat zij een veel kleinere kans hebben om werk te vinden dan andere werkzoekenden. Volgens he tUWV is het vooral moeilijk voor ontslagen receptionistes en administratief medewerkers om een andere baan te vinden. Maar oud-bankmedewerkers die toch een nieuwe baan weten te vinden, houden hun banen wel langer vast dan mensen in andere sectoren.

Categorie:
Provincie: