zaterdag, 31. december 2016 - 19:12 Update: 31-12-2016 21:52

Telegraaf Media Groep wil 45 banen schrappen

TMG wil 45 banen schrappen
Foto: Archief FBF
Amsterdam

Bij de regionale dagbladen van deTelegraaf Media Groep (TMG) staat een kwart van de banen op de tocht.

De directie van het bedrijf stelt daarom voor de redacties van Telegraaf, de regionale bladen en Metro in één organisatie onder te brengen. Daardoor worden 45 van de 185 journalistieke banen (fte) bij de titels die vallen onder dochterbedrijf Holland Media Combinatie (HMC) geschrapt. Dit schrijft onder meer de Telegraaf zaterdag. Het personeel wordt in de week van 9 januari hierover geïnformeerd.

TMG is het moederbedrijf van merken als De Telegraaf, Metro, GeenStijl en Sky Radio. Ook de regionale kranten Leidsch Dagblad, Gooi- en Eemlander, Noordhollands Dagblad en Haarlems Dagblad/IJmuider Courant maken deel uit van het bedrijf. Op de verkoopafdeling van TMG verdwenen afgelopen zomer al 25 banen. De inkomsten uit advertenties lopen terug, en ook daalden de oplagecijfers licht. TMG wil tot eind 2018 in totaal 90 miljoen euro bezuinigen.

De bezuiniging maakt deel uit van grotere plannen die het bedrijf al eerder bekendmaakte. Een woordvoerder van TMG zegt hierover in de Telegraaf: 'De kosten moeten in lijn worden gebracht met de opbrengsten, daarom wordt 90 miljoen bezuinigd.'

 

Categorie:
Provincie: