vrijdag, 8. september 2017 - 8:15

AkzoNobel kondigt nieuwe managementstructuur aan

AkzoNobel kondigt nieuwe managementstructuur aan
Foto: fbf
Amsterdam

AkzoNobel kondigt vandaag een nieuwe managementstructuur aan voor de Paints en Coatings business vooruitlopend op de creatie van twee gefocuste, sterk presterende onderdelen; Paints en Coatings en Specialty Chemicals.

Deze bekendmaking volgt op de onlangs aangekondigde veranderingen van het Executive Committee, waarbij Ruud Joosten benoemd is tot Chief Operating Officer en David Allen tot Integrated Supply Chain Officer. 

De nieuwe volledig geïntegreerde managementstructuur doet de klantgerichtheid toenemen, de operationele uitmuntendheid verder uitbouwen, en het momentum en de snelheid in de organisatie vergroten. De nieuwe structuur zal bestaan uit vier regionale Paints business units en vier geïntegreerde Coatings business units met volledige verantwoordelijkheid voor winst en verlies. De onderdelen zullen ondersteund worden door een geïntegreerde supply chain organisatie van wereldklasse die het behalen van versnelde efficiëntie mogelijk maakt. 

Verder neemt het bedrijf een serie maatregelen om de huidige uitdagingen in de markt aan te pakken. Onder deze uitdagingen vallen ongunstige valutakoersen, tegenvallende marktomstandigheden in de Marine en Protective Coatings, tijdelijke verstoring in de productie en supply chain in het derde kwartaal en de huidige druk op marges door hoger dan verwachte kostenstijgingen van grondstoffen. 

De nieuwe managementstructuur en de aanvullende maatregelen worden uitgevoerd om het behalen van de lopende financiële richtlijnen 2020 van AkzoNobel veilig te stellen, zoals deze in april 2017 zijn aangekondigd (15% Return on Sales en meer dan 25% Return on Investment voor Paints en Coatings). 

De reeds genomen maatregelen, waaronder hogere verkoopprijzen en aanvullende kosten besparingen, zullen het naar verwachting mogelijk maken dat de EBIT van AkzoNobel voor 2017 hoger uitvalt dan 2016 maar minder is dan de eerder gecommuniceerde toename van €100 miljoen. 

Categorie:
Provincie: