dinsdag, 24. april 2018 - 15:19 Update: 24-04-2018 15:28

CEO Meijer van Blokker Holding B.V. treedt terug

CEO Meijer van Blokker Holding B.V. treedt terug
Foto: Blokker Holding
Amsterdam

CEO Meijer, voorzitter van de Raad van Bestuur van Blokker Holding B.V. en voorzitter van de directie van Blokker B.V., heeft te kennen gegeven per 30 juni a.s. beide functies neer te leggen en zijn loopbaan buiten het Blokker Holding concern te vervolgen. Dit heeft Blokker Holding dinsdag bekendgemaakt.

Casper Meijer is sinds oktober 2015 in dienst van Blokker Holding en sinds januari 2016 voorzitter van de Raad van Bestuur. Sinds augustus 2017 is hij tevens directievoorzitter van Blokker B.V.

Positieve ontwikkeling Blokker

Sinds de strategiewijziging van 16 mei 2017, toen het concern aankondigde de volledige focus op Blokker te richten en de andere deelnemingen te verkopen, maakt Blokker een positieve ontwikkeling door ten aanzien van bezoekersaantallen, conversie, omzet, POS marge en klantwaardering. 

Steun voor plannen

De Raad van Commissarissen en de aandeelhouders steunen dan ook de plannen voor Blokker die door het Blokker-directieteam verder worden uitgerold. Meijer heeft zijn beslissing genomen op basis van uiteenlopende verwachtingen tussen de aandeelhouders, de Raad van Commissarissen en hemzelf over de snelheid van de veranderingen en de onderliggende financiële resultaten.

Goede overdracht

Meijer blijft tot zijn vertrek als CEO bij zowel Blokker als Blokker Holding actief en zal zorgdragen voor een goede overdracht van werkzaamheden. De heer M.J.M. Witteveen, thans voorzitter van de Raad van Commissarissen, zal zijn functies vanaf 1 juli aanstaande gaan waarnemen. De Centrale Ondernemingsraad en de Ondernemingsraad van Blokker zijn om advies gevraagd.

Categorie:
Provincie: