woensdag, 11. mei 2016 - 17:56 Update: 11-05-2016 17:56

Fysiotherapiepraktijken van start met online behandelprogramma

Fysiotherapiepraktijken van start met online behandelprogramma
Foto: Albert Beenik
Deventer

Op dinsdag 10 mei 2016 vond in Salland de start plaats van een pilot met een online fysiotherapieprogramma. Met dit programma kiezen mensen zelf waar en wanneer ze hun oefeningen doen. Zo houden ze de regie over hun eigen herstel.

'Acht van de tien mensen vraagt al 'Wat kan ik er zelf aan doen?', vertelt Fred Hubregtse, fysiotherapeut bij De Spil in Diepenveen en initiatiefnemer van de pilot. 'Het online programma HelloFysio biedt mensen de mogelijkheid om thuis, op een moment dat het hen uitkomt, oefeningen te doen. De fysiotherapeut past zo nodig wekelijks de thuisoefeningen, adviezen en instructies aan, gebaseerd op de snelheid van het herstel van de cliënt. Als de cliënt behoefte heeft aan ondersteuning, kan hij eenvoudig online vragen stellen." Volgens Hubregtse kan het programma eigenlijk bij alle type klachten gebruikt worden en is het belangrijker dat een cliënt gemotiveerd is. 'Maar dat geldt nu ook al, voor het doen van thuisoefeningen die ik mensen meegeef'

Duidelijke instructies en gemak

Gepensioneerde Albert Beenik is herstellende van meerdere operaties en volgt daarom een behandeltraject bij fysiotherapiepraktijk De Spil. Hij maakt sinds kort gebruik van HelloFysio, als vervanging van een deel van de reguliere behandelingen. "Het kost mij twintig minuten om naar de fysiopraktijk te komen. Ik vind het ideaal om thuis oefeningen te kunnen doen. De instructie is bovendien heel duidelijk en als ik vragen heb, kan ik via het systeem eenvoudig contact opnemen met de fysiotherapeut." 

Categorie:
Provincie: