maandag, 24. januari 2022 - 17:41 Update: 25-01-2022 9:41

LCPS: omslagpunt te zien, opvallend veel coronapatienten onder de 30

verpleegster-ziekenhuis
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Utrecht

De COVID-instroom en de COVID-bezetting zijn de afgelopen week op de IC gedaald. 'In de kliniek zien we dat de instroom de afgelopen week gelijk is gebleven en qua bezetting zien we een omslagpunt', zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandagmiddag.

Omslagpunt: vooral coronapatiënten onder de dertig jaar in de kliniek 

'Er is nu in het afgelopen weekend, sinds afgelopen week, sprake van een stijging in de bezetting. Deze stijging wordt mede veroorzaakt doordat er 'opvallend' veel nieuwe coronapatiënten onder de dertig jaar in het ziekenhuis belanden. Deze liggen allemaal in de kliniek'', stelt het LCPS.

Impact van Omikron zichtbaar

Zoals verwacht ziet het LCPS in de laatste week van januari de impact van Omikron op de bezetting in de kliniek. Omdat er verhoudingsgewijs door de Omikronvariant veel meer mensen besmet worden, komen er relatief dus ook meer mensen met coronaklachten in de kliniek te liggen. 'We monitoren of deze ontwikkeling zich doorzet de komende weken', aldus het LCPS.

262 COVID-patiënten op IC en 879 in de kliniek

Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten bedraagt op dit moment 1.141, dat zijn er 48 meer dan gisteren. Daarvan liggen er 262 op de IC. Dat zijn er 13 minder dan gisteren. Van de COVID-patiënten liggen er 879 in de kliniek, 61 meer dan gisteren. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: