zaterdag, 5. maart 2016 - 22:29 Update: 06-03-2016 11:11

Tim Hofman winnaar de Mol

Klaas van Kruistum blijkt de Mol!
Foto: AVROTROS
Hilversum

Tien zaterdagavonden lang zaten er bijna twee miljoen kijkers voor de buis om antwoord te krijgen op de vraag 'Wie is de Mol?'

Zaterdagavond was dan de de verlossende ontknoping. Klaas van Kruistum is de mol en de winnaar is Tim Hofman. Met twee vragen verschil won hij van 3FM-dj Annemieke Schollaardt. de winnaar neemt de pot van 13.020 euro mee naar huis.

Veel fans van het KRO-NCRV-programma, dat in de Dominicaanse Republiek werd opgenomen, wezen Klaas van Kruistum al aan als mol en ze hebben helemaal gelijk gekregen. Klaas is blij dat hij er eindelijk openlijk over kan praten. Tegen presentator Art Rooijakkers zegt hij: 'Het was zo moeilijk om niks te zeggen! Dat je nu éindelijk mee kan praten is heerlijk!'

Net als vorig jaar werd de finale live vanuit VondelCS uitgezonden. Honderden fans, zogenaamde molloten, trotseerden de kou om buiten in het Vondelpark de finale mee te maken.

Het Wie is de Mol?-team bestond dit jaar verder uit hockeyer Taeke Taekema, acteur/cabaretier Rop Verheijen, Harper's Bazaar-hoofdredactrice Cécile Narinx, GTST-ster Marjolein Keuning, politiewoordvoerder Ellie Lust, SBS-presentatrice Airen Mylene en harpist Remy van Kesteren.