dinsdag, 10. mei 2016 - 21:22 Update: 11-05-2016 20:59

Tien seconden stilte Douwe Bob lijkt effectief

Douwe Bob zet hem op!
Foto: Eurovisie/AVROTROS
Stockholm

Douwe Bob heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Douwe Bob vertolkte zijn nummer 'Slow Down' op de 61ste editie van het Eurovisie Songfestival in Stockholm.

Douwe was tijdens deze eerste halve finale als zesde aan de beurt. Met zijn countryachtige nummer doet Douwe Bob een oproep om het wat rustiger aan te doen. Zijn nummer valt wat dat betreft zeker op tussen het 'geweld' van de andere landen die met veel uptempo of housenummers komen. 

Protestsong

Douwe Bob: ‘Wij gaan te snel. Er is een constante druk je te manifesteren. Slow Down is een protestnummer tegen mezelf, tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. Als je in Zweden in de bossen bent, of in Spanje door de velden rijdt op een paard, daalt er een rust over je heen en zie je alles meer in perspectief. Dat voelt goed! Daarom is Slow Down ook een state of mind. Een bevrijding van de druk constant iets te moeten. Je moet je niet gek laten maken: Relax, doe alles een tikje langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper.’

Slow Down is in Portugal, Spanje en Zweden geschreven door Douwe Bob, Matthijs van Duijvenbode, Jeroen Overman en JP Hoekstra. 

10 landen door naar finale

Van de 18 landen die dinsdagavond meedoen gaan er 10 door, waaronder dus ook Nederland, naar de finale die aanstaande zaterdag 14 mei wordt gehouden. De tweede halve finale is op donderdag 12 mei.

Categorie: