vrijdag, 27. november 2015 - 21:42 Update: 27-11-2015 23:26

Grote zoekactie naar vermist huurjacht IJsselmeer gestaakt, voor opvarenden wordt ergste gevreesd

Grote zoekactie naar vermist huurjacht IJsselmeer gestaakt
Foto: KNRM
Lemmer

De zoekactie naar de opvarenden van een huurjacht op het IJsselmeer bij Lemmer is gestaakt.

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) zegt op Twitter: 'Einde zoekactie #IJsselmeer. morgen zal er bij daglicht verder gezocht worden. Voor de opvarenden word het ergste gevreesd.' Er is wel een wrak gevonden, maar het is niet duidelijk of dat het vermiste huurjacht is.

Een matroos van een passerend schip meende aan het begin van de avond de zinkende boot te zien. Ook dacht hij gegil van een vrouw te horen. Dat was rond 17.30 uur. Nadat hij dat gemeld had, bleek dat er in die omgeving en rond dat tijdstip een huurjacht van de radar was verdwenen.

Daarop begonnen de KNRM, de politie en de Kustwacht een grootscheepse zoekactie. De KNRM zette twee boten uit Lemmer en twee boten uit Urk in. Om tien over half negen werd er een wrak gevonden. Volgens de Kustwacht zijn er in de omgeving ook enkele kledingsstukken en wrakstukken gevonden. Mogelijk zijn die van de het gevonden jacht, zo meldt Omroep Flevoland. De lokale omroep meldt ook dat de politie op de dijk is gaan rijden in de hoop overlevenden aan te treffen.

De zoektocht wordt zaterdagochtend weer voortgezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: