woensdag, 2. december 2015 - 21:18 Update: 02-12-2015 21:26

Politie haalt ruim 200.000,- euro cash van straat

Politie haalt ruim 200.000,- euro cash van straat
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De afgelopen weken heeft de politie in Rotterdam ruim 200.000 euro afgepakt tijdens verschillende controles op straat. Dit meldt de politie woensdagavond.

'De verdachten zijn aangehouden omdat zij geen goede verklaring konden geven over de herkomst van de grote geldbedragen die zij bij zich hadden. De recherche stelt een nader onderzoek in', aldus de politie.

Maandagmiddag stak een 42-jarige Duitser schuin over op de Glashaven waardoor een automobilist voor hem moest remmen en uitwijken. Surveillerende politiemensen wilden de man aanspreken op zijn gedrag, maar hij bleef doorlopen. Nadat hij uiteindelijk stil bleef staan, zagen agenten enkele pakketjes in tape verpakt in zijn big shopper zaten. 

De agenten vermoedden dat in de pakketjes verdovende middelen zaten en arresteerden de Duitser op grond van de Opiumwet. Op het politiebureau werden voorbereidingen genomen om een monster te nemen van de ‘drugspakketjes’. Er bleek tot hun verrassing ruim 200.000 euro in te zitten. Het geld is in beslag genomen. De man zit nog vast op verdenking van witwassen, hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tijdens een preventief fouilleer actie op de Geldersekade zijn vrijdag 27 november enkele tienduizenden euro’s in beslag genomen. Agenten controleerden de twee inzittenden, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 31-jarige Rotterdammer. Beide heren bleken in het bezit van grote geldbedragen waarvoor zij geen verklaring hadden. 

Aansluitend is een onderzoek ingesteld in de woning van de 31-jarige man. Hier is in een kluis ruim 30.000 euro aan contanten aangetroffen. In de woning zijn een computer en drugsversnijdingsmateriaal aangetroffen. Zowel het geld als de overige goederen zijn in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):