dinsdag, 8. december 2015 - 16:07 Update: 08-12-2015 16:17

'In noodopvang werd alles kort en klein geslagen door vluchtelingen'

'In noodopvang werd alles kort en klein geslagen door vluchtelingen'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Apeldoorn

Na de vechtpartij in de noodopvang afgelopen vrijdag in Apeldoorn was veel omvangrijker dan de politie naar buiten heeft gebracht. Getuigen zeggen tegenover De Stentor dat koffiemachines, televisies, tafels en stoelen door de lucht vlogen.

Volgens de politie waren er vier gewonden en een aantal stoelen gesneuveld. De getuigen zeggen dat het interieur kort en klein werd geslagen in de horecatent en dat er meer mensen gewond zijn geraakt.

Het incident zou begonnen zijn toen een jonge Eritreeër wilde voordringen. Een Syrische man zei hier iets van en werd daarop uitgescholden en geslagen. Toen landgenoten de Syrische man te hulp schoten, sloeg de vlam in de pan en braken de Eritreeërs de boel af. Het heeft 20 minuiten geduurd voordat de politie ter plaatse was. Alle Eritreeërs zijn daarna naar een andere locatie overgeplaatst.

Volgens een getuige is de escalatie de schuld van de beveiliging van de opvang.  ‘ Alle 480 vluchtelingen moeten in een half uur tijd hun eten krijgen. Dan is het dus belangrijk om de rij in de gaten te houden, om problemen te voorkomen. Maar dat is niet gebeurd, heel kwalijk.’

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: