maandag, 14. december 2015 - 13:38

ROOD wil huisjesmelkers Groningen aanpakken

ROOD wil huisjesmelkers Groningen aanpakken
Foto: Archief EHF
Groningen

ROOD, jong in de SP lanceert een Manifest Huisjesmelkers. Hierin doen zij voorstellen om huisjesmelkers in Groningen aan te pakken. ROOD-lid en SP-gemeenteraadslid Mechteld van Duin: “Uit onderzoek blijkt opnieuw dat huisjesmelkers in Groningen hoge huurprijzen vragen, panden slecht onderhouden en zelfs intimideren. Dat moet aangepakt worden.”

Op 2 december 2015 lanceerde Sikkom de resultaten van een onderzoek naar de particuliere huursector in Groningen. Van Duin: “De gemeente kan en moet meer doen om huisjesmelkers aan te pakken in Groningen. Er moet ten eerste een Meldpunt Huisjesmelkers komen. Zo kan de gemeente dossiers opbouwen. Daarnaast mogen huisjesmelkers die herhaaldelijk te hoge huurprijzen vragen geen nieuwe vergunningen krijgen om te verhuren. Wanneer ze over de scheef blijven gaan moet de gemeente het beheer van panden laten overnemen.”

Volgens de jonge SP'ers is het tijd dat de gemeente bondgenoot wordt van jonge huurders. “Huisjesmelkers maken misbruik van de noodzaak een dak boven je hoofd te hebben en dat moet stoppen. Het bijbouwen van jongerenhuisvesting door woningcorporaties is de langetermijnoplossing, maar we moeten ook nú iets doen om huisjesmelkers aan te pakken,” aldus Van Duin. ROOD organiseert elk jaar een Huisjesmelker van het jaar-verkiezing om de problemen van jonge huurders aan te kaarten.

Categorie:
Provincie: